Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in


Dagbok

Dagbok - Augusti 2017

« Tillbaka till dagböcker

Söndag den 27 Augusti 2017

En helg, ett liv (jag spydde längs tegelväggen)Du har sprungit, säger dom. Som om jag inte visste att jag kutat mot rödljus på ensamma spårvagnsspår hela jävla helgen.

Jag minns tigerräkor i stark sås, teckenspråk och delade sorgsna blickar. Jag spydde längs en pelare. Vi åt fryspizza och rökte på balkongen. Jag kom och du ställde krav och jag sa nej, ändå. Jag beslöt mig för att vara självisk. Det är nytt för mig.

Och vi blev tillsammans på Facebook, hon som delar mitt hjärtskav. Vi gick på dejt i kaninöron. Jag vann henne en minion. Vi drack vin och brast, för våra världar var för tunga för att hålla oss.

Jag blev arg och lämnade dig ensam på balkongen. Jag pratade franska med mig själv. Jag insåg att det går för snabbt, nu, ändå. Jag grät på hallgolvet. Jag slutade gråta alldeles för tidigt.

Vi drack karamellatte och delade pommes frittes, pratade om arrangemang och att Oscar Linnros var pretentiös, ibland, ändå. Han läste mina texter, sa: du är en jävel på slut.
Och att Jonathan hade valt fel tjej att vara otrogen mot. Jag var hemsk, det höll han med om. Men det var rättvist.

Hittade bilder på telefonen, doni och jag. Så full att jag inte minns någonting men jag såg glad ut. Glittrig, min systers snodda tröja. Antagligen skriver jag ut bilden, låtsas att jag är precis så lycklig och vacker.

Vi plankade in på Liseberg, träffade korgen på bollder. Provocerade och höll handen. Vi var femtonåringar med hjärtesorger som om vi samlat ett helt liv.

Och när jag kom hem slutade jag springa. Sjönk ihop på hallgolvet. Skickade honom ett sms och bad om tid. Bad om utrymme. Tyst; bad om hjälp till alla gudar jag kände.

Hjälp mig nu. Jag springer för fort och har för ont. Lätta bördan för mig. Låt mig andas som om jag precis kommit. Låt mig dricka lagom mycket vin och sova om nätterna. Låt mig sluta svämma över så fort någon visar att de bryr sig.

Låt mig sluta mardrömma. Låt mig skriva och skapa mig igenom det här.
Låt bättre tider komma.
Låt det aldrig bli värre än så här. 

2020

augusti (2)
mars (1)
februari (1)
januari (1)

2019

december (1)
september (1)
augusti (1)
juli (2)
maj (1)
april (2)
mars (2)
februari (1)
januari (1)

2018

december (2)
november (2)
oktober (6)
september (8)
augusti (1)
juli (1)
april (1)
februari (1)

2017

december (1)
november (2)
oktober (4)
september (4)
augusti (1)

2015

maj (1)