Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektioner kring tankar på döden......det oundvikliga......


Döden

Tanken på döden

ger mig kraft
att leva vidare....

i ett slutet rum
har jag tillbringat
alldeles för mycket
tid

för grubbel
som hör hemma
i det förflutna

där känslan av
dystra tankar
lade sig som
skuggbilder

inget ljus
kan frambringa
det mörker

jag burit med mig

ända sen jag vaknade
upp i ett medvetande
och såg

hur livet egentligen var

började mina steg tålmodigt
dröja kvar

i ett äkta ego
som råkade vara mitt

döden letar sig vidare

i oceaner

Låt oss alla
sväva fritt.






Fri vers av Karin Rosberg
Läst 455 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-10-08 21:20



Bookmark and Share


  oMareld
Otroligt bra skrivet. Jag tänker ofta på döden...
Det är inte bra att tänka för mycket. Då blir man som mig.

Dock skrev du det på ett väldigt fint och fantastiskt sätt.
Det ska du ha guldapplåd för. Tack
2009-11-30

    Bodil Sandberg
Så fantastiskt vackert och ödmjukt och starkt!!!och extra rosor för slutet på dikten som gör mig andäktig!!!
2009-10-29

  Glensan
Stark text svalde flera ggr under
tiden jag läste den, visst är det
oundvikligt men personligen
försöker jag se livet tills den
dagen jag bankar på dödens port
2009-10-09

  Fredrik P. VIP
just så, låt oss leta
vidare, döden är ju
egentligen ointressant.
2009-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg