Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
många minnen där dörrar står i focus men väl så berikande att minnas!


Dörrar ur betraktarens öga


Det finns dörrar som slår igen hårt
och hänsynslöst utan ett ord
blir du lämnad......

en annan dörr på glänt
mot gården om sommaren
den fläktande vinden
sänder suckar mot verandan

doften av fernissade dörrar
bland alla stugor.....

jag cyklar förbi och andas in
min far var målare

doften är också min!

det finns hus med två ingångar
två dörrar i samma hus!

som barn bodde min lekkamrat
i ett sådant hus
det var ljuvligt att få kila in
köks ingången

och kunna gå ut på andra sidan
befrämjade frihet i ett barns hjärta!

den tyngsta dörr jag öppnat och svårast
att finna......var i första klass.

I en källare satt vi med gluggar till fönster...
en ringlande mörk korridor ledde fram
till den tyngsta dörr att öppna för ett barn
som nyss fyllt sju år.






Fri vers (Fri form) av Karin Rosberg
Läst 692 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-27 07:59



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra och starkt skrivet!
2013-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg