Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det kändes som tiden stannade upp när min far dog...........det finns hopp........


Tidens sorg och rytm



Så stannade tiden.....

som det vore för alltid

föddes i samma stund
min far somnade in den natten
för alltid.....

dagarna som kommer har inte
samma rytm som förut

en tyngd har lagt sig i mitt
inre och stannat där....

jag kan inget göra
tiden flyter stilla
medan våren tagit
sina första kliv.....

I all denna skapelse
finns min far stark
och tydlig

jag minns tillbaka

dahlior, liljor och ett hav
av luktärtor i de vackraste
pastell färger

min far valde dahlian som sin
ty den förlängde sommaren i
all sin prakt med olika färger
och varianter

dessa tankar och minnen
förstärks till ett skri i natten

Kom tillbaka!

men ingen kommer.....

med fåglar som kvittrar
utanför mitt fönster kan
jag känna min fars närvaro

med ett tecken att dagarna
som kommer förankrar mig

sakta, sakta möter mig livet
men helt annorlunda än förut

din urkraft finns redan inom mig!




Fri vers (Fri form) av Karin Rosberg
Läst 603 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-11 18:58



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra skaldat
2013-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg