Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggans sufflör



Två vingslag i natten, en utdriven skugga
Allt är föråldrat, men svärtan är ny
Försökte han segra, försökte han gnugga
En oäkta renhet, på nerblodad hy

En välprövad treudd, draperad i hängen
En doft utav vallmor, en välhängd grafik
Sökte han sjögång, den darrande strängen
Sjöng den om kärlek, i taktfull praktik

Tillrättalagd trevnad, spelad förvåning
Fridlysta möten, blev fridlyst tortyr
Gick debit och kredit, till aktiv belåning
Skuldsatte morgon, där obestånd gryr

Förkrossande motgång, beklämda förväntan
Trampade cirklar, ur stapplande steg
Himlande ögon, gav visshet om räntan
Knappast den första, hon bedrog och förteg

Erkänd i kunskap, trots hånfull betoning
Innehavd lärdom, har avlagt sitt prov
Valhänta framsteg, gav flyhänt försoning
För all denna kunskap, fanns inget behov

Två piskslag i natten, en utslocknad stjärna
Slukad av mörker, förtynar och dör
Ta en bland dom andra, finn den lanterna
Där skuggan är oskyld, en oskygg sufflör




Bunden vers av JJ VIP
Läst 528 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-10-10 09:22



Bookmark and Share


    sunnanvind
Berörd blir jag här.. känns så starkt och mörkt..hopplöst på nåt sätt.. rim ord och mening ger en lust att läsa igen!
2009-10-10

    ej medlem längre
Suveränt bra!
2009-10-10
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP