Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
existentiella tankar


Själens innersta skrymslen

Sökandes inåt i själens skrymslen
jag är fel min egen känsla

fallet

blev min känslighet för auktoriteter
sänkte mig själv lågt inte jämsides,

ojämlikhet

det var barnet som talade inom mig
föll jag offer under mig själv eller,

valde,
jag

vuxen kvinnas kropp med känslor
från en svunnen barndom den trasiga,

spegeln

hon lyckades inte pussla ihop den
greps av samvetskval allt var hennes,

fel

måste börja prata igen så att alla hör
familjen gör ont,
jag gör ont,

magnetism


människor relationer varför
svårt men ändå så viktigt,

Inget växande,

är oföränderligt






Fri vers av Fånga dagen
Läst 288 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-10-14 01:31



Bookmark and Share


  Rolando Furioso
Bra gestaltat. Barnet i mig tilltalas, det som gick vilse i tidiga år och som nu behöver växa.
2009-10-18

  Ronny Berk
redan rubriken anger tonen; väl frambär diktarjaget just de existentiella tankar som utlovas...textens struktur och uppställning, pausering, ger god läsbarhet
2009-10-14

  Catharina Edin VIP
Fin dikt om svåra och stora känslor!
2009-10-14

  peter markurth
starka reflektioner
2009-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen