Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dags att gå...

 

 

gå inte än. jag väntar, djävulen. stick och påla

röd gryning, dödfödd, mödom halsar verkningslösa, skåla

för livet det sanna, det osanna, det svarta, det klara

bara gör det med lust och för fägring,

stor

 

låt gå, låt gå. ty vinden väntar, åskan, molnet

gå för olåt, förlåt, försmå, bli försmådd,

låt klockan klämta, för livet det svala, det heta

banala, gå för livet, låt gry, låt växa, låt älska

skapa himmel frid för din lusta

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av LenaJohansson VIP
Läst 913 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2009-10-14 07:52



Bookmark and Share


  evana
Texten är som ett öppet kort och det är bara att rusa med i spelet. Härlig!
2012-10-12

    ej medlem längre
Vette fan var jag hamnar i din text egentligen
"bara gör det med lust och för fägring,
stor"
ger intrycket av att "fri vilja" inte har särskilt mycket med saken att göra... Men samtidigt innehåller din text ett sånt flöde och ordvitsande att jag inte riktigt vet om jag vill borsta tänderna eller ha mer sprit :-S Jag antar att det egentligen är bra men jag är rätt förjust i facit ;-)
2012-01-01

  Hans Christian
Helt enkelt briljant. En underbar rytm i dikten.
2011-02-15

  Lucie
Stark och känslosam. Välskriven.
2010-02-16

  Suzy med punkterna
Ord som binds samman till en fullkomlig poesi. Applåder
2009-10-16

  stenen/ Yv Ericsson
Får en känsla av besatthet...
Att skänka sig, fullständigt..
Krafftfullt beskrivet. Bra.
2009-10-14

  Ronny Berk
just textens stackato förhöjer och berikar innehåll, känsla...
2009-10-14
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP