Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LYRIK


... ofta hinnor

membran, ännu inte helt utnött

... och hud... igen och igen och igen ... alla dessa kroppar innanför alla dessa

mängder hud....

och allihopa smärtar tydligen

en armé av smärtkroppar kanske man kunde säga

eller sibirien typ transibiriska järnvägen, den arktiska nådlösa kylan

vinden som har all värld i världen att blåsa sig kall på

får mig att längta efter hett kaffe

...det finns blommor som inte är flirtiga detta menas kursivt

de sträcker på sig i långhalsade vaser av glas

en kalla har inga blad bara en kalk en enda

kalken öppnar sig ur sin egen stängel som om den vore precis redo att

hällas ur

nånting om innehållets relation till utseendet den rationella lyriken då

till skillnad från den anatomiska

men svanar sjunger inte när de dör

de bara dör


(...faktiskt så är det enda som händer det att de stilla roterar i vattnet och

börjar flyta med buken upp. det är det enda som händer)







Fri vers (Fri form) av blondgeisha
Läst 273 gånger
Publicerad 2009-10-14 23:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

blondgeisha