Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poem till folkhemmets ära




Var hälsad sköna morgondag som bringar ljus och härlighet!

Mot djärva nya höjder stävar jag, som aldrig motats av din börda!

Jag ler med tillförsikt och räknar gångna dagarna som meningsfullt förda.

Då allt är gott och som det borde vara, kan ingenting åt hinneland fara.

Vi som burit resterna av framtidstron, vi som askat i den povra maten.

Vi som försökt leva som löftena om framtid, vi som lärdes att kämpande i

matchen är vinsten, inte att segra.

Vi föräldralösa som uppfostrades av främlingar.

Hurra, hurra, för framtidslandet Sverige!

Vi är folkhemmets barn och folkhemmet, gott folk, är dött.




Fri vers av blondgeisha
Läst 336 gånger
Publicerad 2009-11-11 21:57



Bookmark and Share


  Horisontfilosofen
Tänkvärt.
2010-09-04
  > Nästa text
< Föregående

blondgeisha