Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
också gammal dikt. cyniskt till de som ville att jag skulle ta mediciner...


Lyckan

Så fel, så malplacerad, så missanpassad
missbildad
misshaglig
misslyckad?
Lyckad, framgångsrik, lycklig?
Nej, mina mungipor hänger i slappa rynkor.
Ja, men då tar vi och syr upp dina mungipor
får dig att le,
le ett leende så att vi kan sluta skruva på oss
får er att sluta känna er så obekväma
det är ju jag som är obekväm,
obehaglig
onämnbar
olycklig?
Herregud, jag är ju olycklig
miserabel och erbarmlig
eländig och frånstötande
så, le för helvete le
ta dina piller
pilla i dig lyckan som säljs på burk
men visa dig helst inte ute
förrän såren efter stygnen i dina mungipor har läkt,
fösvunnit helt
för inte vill ni väl se
spåren av svart tjära
svart gegga
Klet
kletet som vitt puder inte rår på,
kletet som inget smink kan dölja
inte ens er nål och tråd
kan sy igen de hål
som någon skurit upp
inom mig
inuti mig
Jag är utom mig
av lycka



010213




Fri vers av Aenima
Läst 555 gånger
Publicerad 2005-10-16 02:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aenima
Aenima