Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet, en gåva och ett ansvar

Livet är en värdefull gåva, så ta vara på den. Var tacksam över varje ögonblick som du har chansen att njuta av att vara vid liv. Uttryck din tacksamhet till dina nära och kära för att de finns till och vill ha dig i sina liv.

Livet är som en blomma som ena stunden står och nästa har blommat över och är borta.
Flyktigt, men ändå så otroligt livskraftigt, skört men samtidigt så starkt. Varje blomma har sin speciella doft och färg och form, variationsrikedomen är oändlig.

På samma sätt som varje blomma tillför det ingen annan kan, är vi, du och jag, unika och ingen kan fylla vår plats. Därför behöver vi inte snegla på och jämföra oss med någon annan, vara avundsjuka eller missunnsamma, för vi har alla en helt egen scen att fylla.

Solljuset, fågelsången, vinden, värmen, iskristallerna är allt gratis. Om du har fått ögon att se med, så gläds åt det. Om du har mat att sätta på bordet varje dag, var tacksam över det. Kan du känna dofter, fungerar din näsa? Låt dig berusas av lycka över alla de olika sensationer som möter den i olika situationer.

Hur svår din situation än är, så finns det oftast något om än aldrig så litet att glädjas över, om du bara öppnar dina sinnen.

Fungerar dina ben? Var tacksam. Är det tungt att bära matkassarna hem från affären? Var tacksam att du hade pengar att köpa maten för och förmåga att släpa hem den.

Tillåt ditt liv att vara en ljubelsång till livets ära på samma sätt som fåglarna fyller rymden med sin överväldigande sång om våren och försommaren.

Kan du inte höra? Var tacksam över att du slipper bruset från alla ljud som forsar runt omkring överallt. Kan du inte se? Var tacksam över att du kan tänka och fantisera. Världen är din att skapa som du själv vill. Livet är ditt, ta emot gåvan med glädje och skapa den så vackert du kan utifrån dina förutsättningar. För det är du värd.




Prosa av Sommarnattsljus
Läst 289 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-20 08:31



Bookmark and Share


  Quasimodo
Livsklokt och insiktsfullt för liver och att vara och närvara !!
2009-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Sommarnattsljus
Sommarnattsljus