Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BITTERLJUVA

det bitterljuva
underbart svarta
som målar oss ett förälskat vemod

vi hatar att älska sorg
men vi är beroende

det bitterljuva
likt ontgott

likt svartvitt

så iritterande nödvändigt och självklart
som lagom
så jävla förhatligt lagomt
men ändå
älskat nödvändigt


det bitterjuva är vårt
saltvatten när vi är törstiga
och vårt palmträd i november
det är vår sol i antarktis

du är beroende
du är fast
du är hjärtskärande fängslad

bitterljuva härlighetens melankoli
förstenad i ingemansland




Fri vers (Fri form) av Max Poisé
Läst 446 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-10-21 10:05



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
"lagomt" är ett alldeles nytt ord för mig, man brukar ju hävda att ordet "lagom" är exklusivt, en betydelse som är unik i just det svenska språket, här tycker jag att du för saken ett stycke vidare, till något särskilt även i det svenska språkbruket, jag finner det mer än bara gott

även ett intressant resonemang tycker jag texten förmedlar
2009-10-21

  *maihe*
Mm, så sant! Väl fångat!
2009-10-21

  etthjärtaäralltidrött
Gillar ditt flöde i texterna!
2009-10-21

  Lindalou
Visst är vi beroende av sorg, likväl som av kärlek, avundsjuka och alla andra känslor. Bra beskrivet.
2009-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé