Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Augusti mot Juni


Kräft, Surströmmingspremiär vs Midsommarafton

Sill äter vi vid många av våra högtider.
Finns till vardags i butik vid alla årstider.
Nej tacka vet jag ett hugg från en argsint kräfta,
Eller vad sägs om surströmmingen och dess sälta!!

Strömmingen står upp för sitt namn; sur.
Det innebär inte att stämningen är moll; faktiskt dur.
Snapsen flödar som havets vågor vid alla tre tillfällen.
Men, vad är mer svenskt än doften, smaken av augustikvällen?

Magi och ändå så folkligt- Traditionens mystik.
Kan ej i detta mot midsommar gubbar ge kritik.
Men jag är hellre en sur strömming eller kräfta,
än en dansande groda som bara superi bekräfta!

Javisst sju magiska blomster under kudden.
Men midsommar ölen, spriten tar av udden.
Minnet när man vaknar; tursamt nog utsatt för sudden?!

El(d)en i strömmingen behöver släckas med vatten
Innebär att man ej vaknar bakfull efter natten.
För kräftor och strömming måste man lyfta på hattenl
Intelligens behövs när man ska gräva ur skatten.

Skriven 2009-06-08




Fri vers av Taggsvamp
Läst 230 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-22 02:57



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Två djur, som faller
mig i smaken vi äter
dom när tillfälle ges
och då även goda
vänner ses och
aldrig nån av dem
vi förgäter!
Gott skrivet av Dig!
2009-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Taggsvamp
Taggsvamp