Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
THIS IS DA SHIT...


DEN STORA frågan

-----------------så svart på vitt---------------
----------------" this is dA sHit!---------------

hur kommer det att bli
är den stora frågan
vad är jag, vad är vi
är ljuset på den lågan

vi söker efter förgrening
vi letar efter förstånd
vi söker efter mening
likt en vagabond

från början till slut
vi letar efter svar
som leder till ett avslut
miljoner vi har

vi ser solen stiga
i en gryning skär
vi kan inte tiga
svarslöst är besvär

vi andas och ser
vi känner och luktar
vi till gudar ber
efter det vi suktar

för svaret alla söker
är meningen med vår dag
och hur vi än försöker
är det inlåst i sarkofag

vi kan tänka, vi kan tycka
och vi tror så gärna
att allt handlar om lycka
och att det är livets lanterna

men lyckan är kortvarig
och det fungerar så
är motsatsen ansvarig
för att du fortsätter gå

alla känslor ska fyllas i ett mått
lika delar av lycka, sorg och hat
men det är få som har förstått
och vill bara ha glädje på sitt fat

för utan motsaten
så har vi ingen värdegrund
vi fortätter då strapatsen
efter meningens förbund

låt sorg och smärta finnas
likt glädje och helande skratt
så kanske du kommer minnas
med känslan som kommer ifatt

så vakna upp till en ny dag
destruera din plågan
det som tidigare gjort dig svag
när du letade efter frågan

så svart på vitt
" this is dA sHit!




Bunden vers (Sonett) av Max Poisé
Läst 225 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-10-22 15:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Himla bra skrivet! Man kan inte göra annat än att ta dagen som den kommer.. Tyckte mycket om den här!
2009-10-22

  Peter Jr Eriksson
mkt mkt bra
2009-10-22

    Max Poisé
Värdefullt vetande skulle jag vilja kalla det :-)

tHiS Is da shit
2009-10-22

    ej medlem längre
Bra!
2009-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé