Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN GRÅSPRÄCKLIGA VACKRA KATTEN

Ser ut genom fönstret, ser hur regnet
håller på att avta

Får syn på katten, den sitter på planket
som delar altanerna åt

Den sitter där, ser på mig, kan ana ett
jamande, så sträcker den på sig, blir lång
och stor

Den är vacker med sin gråspräckliga päls,
vita tassar, och vackra ögon

Nu går den balansgång, på den smala kanten
på planket, så plötsligt hoppar den ner, har
säkert fått syn på något spännande

Hör en bil som bromsar häftigt, får syn på
katten, som kommer springande, hoppar
upp på planket, sitter där igen och ser på
mig



anits 26 oktober 2009




Prosa (100-ordare) av anits VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-26 15:07



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Berörande och rik på bilder smyger denna texten in i ens medvetande och sitter kvar där ett tag
fint och med känsla förmedlar du här en text
som talar till mig som läser den
2009-10-26

  aol
så vackert berörande skriftat
2009-10-26

  poetryGirl
så söt dikt!
2009-10-26

  Eva Helene VIP
En mycket varcker dikt om en älskad katt. Saknar min katt Felicia, som kom till katthimlen tidigare i år, 19 år gammal.
2009-10-26

  Janne M Larsson
Man vet var man har sin trygghet.
2009-10-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP