Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ni minns väl Enhörningen ? Undertecknad släpper loss en samling av aldrig tidigare skådade animaler och "pippin"......


"Omöjliga Djur och Fjäderfän !"

"Pellefanten" - En klumpeduns som, garanterat, pulvriserat varje porslins-
affär han besökt....


"Räven Bakom Örat" - En liten, oansenlig rackare, men SÅ smart som något
djur någonsin varit !


"Kam- Elen" - En elektrifierad , puckelförsedd kusin till Dromedaren, med något
"stötig" (ca 100 volt !´) gångart !


"Ek-Orren" - Inte alls som gnagaren med ett liknande namn utan en fågel som,
har en närmast pervers förkärlek för Ekträd som den ,ständigt,
attackerar eller häckar i.


"Conny-Maran" - Har ingen anknytning till den berömda ponnyhästen ! I stället
handlar det om en Glupsk Människoapa som ,bl a , har män,
lystrande till förnamnet "Conny" på menyn ! Guskelov utrot -
ningshotad.


"S(c)engångaren" - En brylling till den mer kända Sengångaren .
S(c)engångaren är en människoliknande varelse som
vistas i anslutning till olika scener, främst friluftsscener.
Vissa komplikationer förekommer eftersom denna krabat
konsumerar trä ( i klass med pysslingen Bävern), S(c)en-
gångaren är utrustad med ett par gigantiska huggtänder !


"Gotlandsrus(s)(k)et" - Inte alls besläktad med den lilla gotländska hästen
utan är en legendarisk , arktisk, gorillaliknande
apa med gotländska bibliotekarier som favoritmeny !
Sannolikt utdöd (sista levande exemplaret sköts av
Susanne Alfvengren (!) ca 1970 ..)


"Gri(s)zzlyn" - Om man tror att det rör sig om den berömda björnen så misstar
man sig ! Nej, det handlar om en tremänning till Vildsvinet, fast
betydligt större ! En fullvuxen Grisly kan väga ett ton ! Betarna
kan vara 60 cm långa, i elefantklass (!) . Ett tiotal exemplar tros
vara den enda kvarlevande flocken, de vandrar omkring i Novaja
Semja och anses tämligen farliga men även värdefulla (för
betarnas skull). Har också jagats intensivt, huvudsakligen pga
att köttet , tillsammans med intagandet av Rysk Vodka, ansetts
öka Männens penislängd med ca 10 cm (enl Ryska Legender ,
utgiven 1972) .


"Beg- apa" - En allmän benämning på en förbrukad apa (beg=Begagnad) .


"Munter - Gök"- En kusin till den vanliga göken, men Muntergökens känntecken
är ett skrattande läte och en parningslek som är starkt på-
minnande om Mr Beans toalettbesök (¤)! Denna fågel har
en clownliknande gångart och lever uteslutande i ett grevskap
i England med det passande namnet Laughingdale (i svensk
översättning , ungefär "Skrattvalla").



(¤= Anknyter till Mr Beans (Rowan Atkinson) något perversa beteende på en
allmän toalett någonstans i England, ett inslag i ett av alla dessa legendariska
Mr Bean-avsnitt som, bl a, brukar visas i femman)

--





















Övriga genrer av Mats Henricson
Läst 438 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-26 22:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska