Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En bibel för rättvisans apostlar......, i tio punkter .


JUSTITIA !

1. Det du själv vill ha ska du också unna alla andra .

2. Om du blir välbärgad ska du använda allt utom levnadskostnaderna till rättvisans utveckling .

3. Låt ingen köpa din röst för då faller din trovärdighet nedför stupet .

4. Fällorna är otaliga och väl maskerade , var alltid på din vakt !

5. En rättvis värld skulle utrota både krig och svält !

6. Tveka aldrig att avslöja alla bedragare som ljuger om sitt rättvisepatos .

7. Stå fast vid din åsikt även när det blåser snålt .

8. Överge aldrig rättvisan även om den synes utopisk !

9. Varning för politikerna av idag , majoriteten är opportunister eller mutkolvar !

10. Sprid rättvisans budskap varje minut, timme, dag, månad och år , livet ut !

-----

 

 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 776 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-05-08 20:15



Bookmark and Share


    Ubuntu
Helt rätt! Det är alltid i handling vi visar.

Bra.
2019-06-15

  aol
Kloka Sanna ord,
2014-05-29

    ej medlem längre
Mycket bra.......visdomsord...
2014-05-08

  poetryGirl
7. Stå fast vid din åsikt även när det blåser snålt .

Ja.
2014-05-08

  Larz Gustafsson VIP
Själv är jag försiktig med användandet av begrepp såsom "apostlar" och "bibel".

En sak är säker: Rättvisa åstadkommer man inte genom terrorism.
2014-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska