Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en metaforisk betraktelse.........


Min syn på världen av idag !

Om världens stormaktsledare kan man säga : De är som  girighetens furste , Mammon, ett exempel är  att om dessa ledare bara ville så skulle världsvälten och den oerhört höga barndödligheten bland U-ländernas spädbarn ,bli ett hemskt minne blott, mediciner och mat finns i överflöd, men det är inte lönsamt att skicka mediciner och mat till U-länderna , det blir ju en förlust ! Fråga Läkare Utan Gränser, de vet ! Vinstintresset är den varböld som infekterar sinnena på de allra flesta av världens stora ledare , alla deras vackra ord om att hjälpa U-länderna faller platt till marken när vi vanliga vet att mångdubbelt mer pengar satsas på militärutgifter och krig !

 

--------




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 819 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-01 02:26



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det finns ett rasistiskt och egenrättfärdigt sätt att se på den tredje världen, och det handlar om att det är de som är problemet och vi är lösningen. Vi här vet alltid vad som är bäst.
En vidrig och motbjudande uppblåsthet!
2014-05-01

  Larz Gustafsson VIP
Absurt resonemang att befolkningen i u-länderna skulle vara huvudproblemet.
Huvudproblemet är den orättvisa fördelningen.
2014-05-01

  poetryGirl
jag önskar u länderna kunde hjälpa till och samarbeta, att använda födelsekontroll skulle göra deras värld rikare. Då skulle resurserna räcka mycket längre, vid en så enkel åtgärd!
2014-05-01

  Larz Gustafsson VIP
Håller fullständigt med dig i detta.
Men egoismen finns även hos den grupp människor man brukar kalla arbetarklassen. Egoismen och den smygande rasismen.
Detta beror på synden i människan.
2014-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska