Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna skrift bygger uteslutande på egna, lokala observationer......


"2010-talets tonåringar - Ungdomar på farlig kurs !

Demoraliseringen och uppgivenheten bland dagens ungdomar  accelererar våldsamt ! I takt med att polisen , trots förstärkta resurser, ideligen misslyckas med att stoppa narkotikalangningen , trafikkontrollen i de förvildade hyreshusghettona  mm mm så resonerar ungdomarna ungefär som så : "Ingen bryr sig så jag kan röka på .." Eller: "Jag åker ändå aldrig dit så jag kör på utan körkort och med en oförsäkrad moppe ..."

Denna dödsföraktande inställning börjar sprida sig som en livsfarlig smitta bland alltfler tonåringar ! Unga kriminella börjar få kultstatus bland vanliga ungdomar , en slags " sjuklig idolisering" förekommer och rekryteringen av unga till de kriminella gängen ökar !

Måste vi bilda Medborgargarden för att något ska hända ? Jag har kontaktat polisen många gånger , visst, de gör några resor till vårt ghetto, en eller ett par gånger i veckan , visar de sig, och det under en månad ungefär . Men buset vet, liksom vi, att de slutar med detta efter några veckor och sedan är det status quo igen , fritt fram för buset ! 

En lösning på det här är att föräldrarna till alla dessa ungdomar tar det som de måste göra, nämligen sitt föräldraansvar !Det är si och så med detta, många föräldrar har inte en susning om vad deras telningar gör på fritiden när de uppnått tonåren ! Här måste något ske , denna låtgåmentalitet bland tonårsföräldrar håller på att förstöra en stor del av den ungdom som är tonåringar just nu . Tro mig, jag vet , har fått höra mycket hårresande saker av min egen, snart 16-årige son !

-------

-----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 688 gånger
Publicerad 2014-04-26 20:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska