Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har besökt många första maj - demonstrationer......


Annorlunda Första Maj ...

2014 års variant , det handlar om Vänsterpartiet i Eskilstuna, var annorlunda ! Den lokala arrangören hade ,nämligen, bjudit in en partipolitiskt obunden Förstmajtalare ,Fredrik Pettersson, politisk redaktör och regelbunden skribent för socialdemokratiska FOLKET . Man kanske kan tro att Fredrik skulle ha socialdemokratiska förtecken i det mesta vad han säger, men ingenting kan vara mer fel ! Han höll ett inspirerat brandtal mot vår förfallna skola och mot den hotande rasismen , talen var späckade av känslor och starkt engagerande ! Givetvis fick den sittande regeringen på moppe, men det var berättigad och faktaspäckad kritik, Fredrik är en initierad, balanserad och vältalig skribent och en mycket bra talare ! Vi var väl ca 100 personer där, som greps oerhört , undertecknad fick en stor klump i halsen,när han berättade om det vidriga rassemordet på John Rhon , som torterades och mördades av nazister för drygt 30 år sedan ! Och detta var bara ett av de ca 30 mord som dessa monster till människor har utfört under dessa tre decennier ! Flera av dessa hänsynslösa mördare kan mycket väl återfinnas i Svenskarnas Parti som nu , likt blodtörstiga vargar, vädrar morgonluft och ställer upp i 30 av landets kommunalval ! En smart och strategisk återkoppling av den skicklige Fredrik !

Jag kände vibbar från Palmeeran när jag åhörde Fredrik Petterssons tal idag , det var bland de bästa Förstamajtal jag hört på decennier , hälsosamt fritt från urlakad partipropaganda och gamla slitna floskler ! Jag önskar att det fanns många, många fler som har den oerhörda energin och inlevelsen som Fredrik besitter ! Och ,framför allt, den enorma trovärdighet , som är Fredrik Petterssons trumfkort !

--------




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 832 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-01 14:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tackar så för denna din skildring Mats..
2014-05-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag ropade "Israel - solidaritet!" och sedan åkte jag hem.
Vänsterpartiet finner jag vara sjukt, motbjudande och vidrigt.
Ett småborgerligt akademikerparti fyllt av dubbelmoral och frasradikalitet.
2014-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska