Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

100 ord om Processen

Sorg flyttade in i det rum som varit Kärleks. Det var tur det för annars hade vakuumet efter Kärleks bortgång fått hela byggnaden att kollapsa. Först hade Smärta bott där men hon var för stor, hon nära nog sprängde sönder väggarna. Hon var också tung och vid minsta rörelse så hotade byggnaden att ge vika. Vrede kom och gick, men återvände obeslutsam som ett vilset barn. Innan Smärta lämnade rummet för Sorg, gjorde de ett försök till lösning, men då kom den där Bitterhet.

Nu bor alltså Sorg där, så att byggnaden inte ska kollapsa – av Kärleks bortgångs vakuum....




Prosa (100-ordare) av leelee
Läst 392 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-10-27 08:43



Bookmark and Share


    Lanterna
Den här var riktigt snygg! Vaket, sakligt och o så sant.
2009-10-29

  Anna*
Hur välskrivet och bra som helst! Hela sorgeprocessen finns med på ett sätt som alla kan förstå! Suveränt!
2009-10-28

  Mr Lindemann VIP
Ja, spektrum av känslot nås fram här då
känslopaletten är välfylld.....
100 radaren är svår
2009-10-27

    ej medlem längre
Originell framställning av känslor som hyresgäster. Man kan se dem röra sig därinne. Kanske flyttar även harmonin och välbefinnandet in när läkedomens rum blir ledigt
2009-10-27

  walborg
Det mest välskrivna jag sett om en sorgeprocess med hela integreringen genom känslotopparna i samspel med en begåvad sund och frisk personlighets självbevarande funktioner i behåll! Grattis på alla ledder. Denna skulle ligga som recept på varenda psykoterapimottagning. Psykiatrin behöver den inte - dom har ju sina gifter till allt!
2009-10-27

  Monika A Mirsch VIP
känsloprocessen välskriven
2009-10-27

  erkki
Väldigt väl fångat. Hur känslor kommer och går. 100-poängare!
2009-10-27
  > Nästa text
< Föregående

leelee