Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om lärdomar om livet


Jonas släkthistoria

när jonas skulle slå tillbaka
föll stenarna från träden
ner i huvudet på honom
och dom sa
du ska inte slå tillbaka
du ska säga
sluta slå.

och när jonas mormor skulle baka
svällde muffinsarna alldeles för länge
dom tog över hela ugnen
och lärde henne att
man väntar aldrig för länge, jonas mormor,
man tar tag i det när det är dags.

och jonas mormors systers dotters son
filip, jonas syssling,
han försökte klistra på ett plåster ut in och in ut
på knät så ontet fastade på sugdelen av plåstret
innan det hann nå knät
bara för att lära sej att smärta är
nåt man ändå får fast man skyddar sej
och måste möta
för att sen få ett fint plåster som souvenir för det man lärde sej.

sen slutade
jonas slåss
mormor vänta
filip fly
och dom mötte sina möten.




Fri vers av Linnéa Gustafsson
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-02 18:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linnéa Gustafsson
Linnéa Gustafsson