Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan

I brasan knastrar elden fin
Där ute viner vinden
Sakta kommer värmen in
Torkar min tår på kinden

Som kom av kylan där ute
det rufsade om i mitt hår
Tänk när det kalla slut e´
och när det åter blir vår

Då ska vi sola våra kroppar
nakna på terassens golv
När man hör alla bristande knoppar
och solen står högst klockan tolv

Vi solar i lä av väggen
och hänger för så ingen ser
Doften känns ifrån häggen
låt detta komma snart jag ber




Fri vers (Fri form) av Eva Enjebo/Drugge VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-02 21:59



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Jaaaa så underbart när våren kommer tillbaks och man kan sitta vid husknuten och gotta sig i solen och dricka en kopp kaffe och höra fåglarnas nykläckta kvitter igen..nåväl det dröjer väl..men tack för tankarna du bjuder! varm applåd
2009-11-04

    Tea Alex
Känner du redan så? Nu den här delen av den mörkare tiden av året känner jag att mörkret är välkommet. Däremot i Februari ska jag läsa din dikt om och om och om igen...
2009-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Eva Enjebo/Drugge
Eva Enjebo/Drugge VIP

Mina favoriter
Plågsamt