Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterdröm

Jag längtar till vintern
när barnen kan ha skoj
då skridskor får glida
i ystert stim och stoj

När dansen går på is
en piruett så gärna
på isparkett så blank
under nattlig stjärna

Då slädfärden är magisk
kring landskap av snö
och snögubben myser
kring bjällerklangens ö

Då slädfärden i skogen
går genom trolsk natur
och skidspåren blandas
med steg från vilda djur

När snöflingor faller
och bildar ett mönster
ett konstnärligt språk
vid varje litet fönster

När snölyktor byggs
i kall decemberstund
och strålar sitt ljus
mot himmelens grund

Jag längta till vintern
i den blir jag förtjust
när is och snö behagar
då allt är vackert ljust




Fri vers av ULJO
Läst 486 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-03 10:25



Bookmark and Share


    Tea Alex
Ja bara det snöar så gillar jag också vintern....men jag tycker inte om slask...
2009-11-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO