Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen på bänken

Han satt i parken varje dag
en man i slitna kläder
Hans hår och skägg i stripor
och hyn som sprucket läder

Han har en flaska vin
tryckt intill sitt bröst
Den ger till honom värme
och skänker hopp och tröst

Många människor går förbi
ingen vet vad han tänker
Han sitter där med flaskan
en tår kring ögat blänker

Hans lunch är ofta flytande
en flaska dricks ur glas
Koskenkorva eller rödvin
ger honom full extas

Han sitter där och talar
med människor i sin park
På bänken finns det andra
en gemenskap som är stark

I kretsen finns en vänskap
bland alkoholens fasor
Där bryr sig ingen om
att kläder syns i trasor

Han reser sig från bänken
den som han har så kär
Så går han bort i natten
i morgon är han åter där

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 344 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-04-15 13:05



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om dessvärre mångas liv på samhällets skuggsida.

2024-04-17

  Kungskobran VIP
En missbrukare jag är
lever i elände och misär
hur skall jag komma ut
och få på missbruket ett slut

Jag tyar inte mer
snart jag i graven ligger ner
om jag ingen hjälp kan få
kom och hjälp mig då
skynda på skynda på..







2024-04-16

  Maria Sundelin VIP
En mörk historia
2024-04-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO