Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pythagoras sats

En rätvinklig triangel
bredvid en kvadrat
på schemat står matte
ett ämne utan prat

Om Lisa har ett äpple
och Pelle har två
att svaret blir tre
känns enkelt att förstå

En bok du måste klara
med räknare och sticka
det inger gott förtroende
för pojke och för flicka

Med åren ökar kraven
och svårighetens höjd
om du vill lära mera
så blir du aldrig nöjd

Många är de mästarna
som lärt oss det vi kan
Pythagoras och Newton
en vetenskap så sann

En bokstavsekvation
kan verka lite svår
den måste du klara
när proverna du får

Bråk och subtraktion
ska alltid vara givet
den kunskap som ges
du bär på hela livet

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 342 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-11 08:13



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Så bra skrivet att jag minns min egen skoltid - och det var länge sedan!
Jag minns den härliga känslan av att vo bibringades något viktigt och att det var värt att kämpa för kunskap. Kunskap ger möjligheter och perspektiv!
Vilseledande information och Fake news fanns förstås även då - men inte på samma sätt utbrett som nu!
2024-04-14

  Kungskobran VIP
Rolig dikt, gillade matte i skolan. Har dock inte behövt lösa en integral sedan jag lämnade universitetet.
2024-04-11

  Öknens Ros VIP
Mattelektionerna var en riktig prövning.
2024-04-11

  Maria Sundelin VIP
Roligt fångat
2024-04-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO