Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lekarnas palats

Ett sandslott på marken
med tinnar och torn
byggt med äkta glädje
kring varje litet korn

En hink och en spade
i smutsig liten hand
en fantasi som flödar
i lådan fylld med sand

Två gunghästar i gräset
en ritt i vild galopp
de leker att de rider
mot bergets högsta topp

En karusell som snurrar
i vindens snabba fart
en känsla av frihet
så fritt och underbart

En stege klättrar upp
mot höjden den blå
att barnen har roligt
det kan man nog förstå

En kalksten ritar streck
till hopp i hagens ruta
ett rep och en ställning
i leken blir en skuta

Gungorna går högt
mot himmelens höjd
före mörkrets inbrott
blir inte någon nöjd

Vid lekarnas palats
är vänskapen stor
här finns nåt för alla
för syster och bror

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 331 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-13 15:33



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Fina barndomsbilder du fångat
2024-04-15

  Blomma-Stjärna VIP
Inlevelsefullt och vackert skrivet om barndomens lekar - jag tänker leken är själva grunden till livslust och skapande!
2024-04-14

  Kungskobran VIP
Fint om leksämja
2024-04-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO