Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarsång

Vind över ängar
susande vaggvisa
viftande asplöv
ton skön att höra
sav som rinner
ur björkens stam
spillkråkans iver
ljud vill beröra

Vågskvalp mot bryn
och tjärad brygga
kluckande vatten
vacker sommarsång
stjärtfena i rörelse
är ljudliga toner
brus från horisont
musikalisk jargong

Bäckar som porlar
näcken på stenen
musiken till fiol
en saga, en sägen
blågrönt vatten
stillsamt så rinner
grodans lockrop
honan så förlägen

Barr som faller
från tall och gran
träd som gungar
sommarens melodi
konvalj och linnea
skogens skönhet
bina som surrar
med skönsång uti

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-26 09:03



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Fint om sommaren
2024-05-27

  Kungskobran VIP
Vacker skildring av en underbar tid
2024-05-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO