Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Begravning och dop

Jag inbjuds till avsked
där på första parkett
blommor på piedestalen
och texterna så rätt
ett känslosamt farväl
till själen som farit
musiken till mig själv
för allting som har varit

Jag sjunger dova sånger
för det som själen gjort
vill inte skylla ifrån mig
mitt fel fullt och fast
förlåt hårda ord jag sagt
alla människor jag svikit
och pengarna som tog slut
att spriten blev min last

Jag inbjuds till dopet
det av mitt nya liv
pånyttfödd och ren
med oskrivna blad
en framtids nya mål
börja allt från början
utan större ånger
en själ så vit och glad

Jag sjunger ljuva sånger
så som mitt nya namn
nu ska jag lära livet
och göra allting riktigt
ska ära och berömma
och inte stänga dörrar
kärlek och respekt
blir det som är viktigt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 340 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-05-23 08:26



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
tänker på frikyrkan och att jag hört att deras gemenskap och religion, sånger och predikningar m.m. är bra hjälp för
många människor som vill komma över drogberoende
2024-05-24

  Eva Langrath VIP
En dikt som manar till eftertanke.
2024-05-23

  lodjuret/seglare VIP
Texten får mig att tänka på någon som skiljer sig och måste 'börja om på nytt' eller om någon som bor på en adress och trott att det var dess sista bostad, men som stått i kö för en lägenhet med ett extra rum och fått nöja sig med en bostad utan extra rum men med större boyta och mera plats för sig och sina saker. Även det är att befinna sig i ett 'före och efter'. Texten är läsbar och går att tjäna som tanke i eget eller en väns liv. Som vanligt varierar du dig i en slags pågående oändlighet om det omväxlande livet.
2024-05-23

  Öknens Ros VIP
En nystart i livet av godo.
2024-05-23

  Kungskobran VIP
Fint om ett livs viktiga händelser

Många dumheter har jag gjort
men jag lärde mig fort
att dumheter kommer igen
det har jag alltid haft på känn

Det sista misstaget jag gör
är att jag dör
då tar misstagen slut
äntligen får jag pusta ut
2024-05-23

  Maria Sundelin VIP
Vissa val ger frid andra oro
2024-05-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO