Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tårarna

En tårflod ses falla
mot kinden så blek
den rinner så stilla
för löften och svek

Ett hjärta står still
för tårarnas skull
och faller i vemod
när liv blir till mull

För kärlekslös själ
ett öga som gråter
två svikna själar
så vemodigt låter

I månljusets skugga
får natten sin ro
där tårarna rinner
vid kunskapens bro

Vid vågornas skum
finns tårarnas tröst
till havets bränning
mot klippornas bröst

Kring skuggornas rike
en rinnande tårflod
så tragiskt i natten
två själar med mod

Så frusen är tåren
som kinden känner
men sorger kan läkas
i längtan till vänner

De tårar som rinner
kring kärlekens spår
de känner ej smärta
blott välgång de får




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 335 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-11-03 10:28



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker dikt man förs fram genom texten som ett sakta rinnande vatten.
2009-11-05

  Lena K Nilsson VIP
Mycket vackra rader!
2009-11-05

  Katinka VIP
Mycket finstämd och förtröstansfull poesi. Fint diktat!
2009-11-05

  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycket vacker dikt.
2009-11-03

    Bodil Sandberg
Enormt vackert!!!
2009-11-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så det är
sorg som är
delad blir helad!
2009-11-03

  Anjeska
finstämt

så frusen är tåren så den faller ner som en gnistrande pärla
2009-11-03

  mare VIP
Mycket fin.....
2009-11-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO