Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Betraktelse på en promenad .........


November



Tvivlar på höstens
vila

där jag går
lyser små rosor
i grannens trädgård

men blöta i de gula
löven

bringar mig andra
tankar

jag fryser
och mörkret
följer mig
vart jag går

kan inte stilla
mina begär

att plocka av de
sista rosorna

som de vore mina
egna
och nyponen
med dess brända
färg

lockar till leende

trots allt finns
det värde i
denna höst

i november månad

då vilan anas
i varje möte

och själ.





Fri vers (Fri form) av Karin Rosberg
Läst 332 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-03 18:18



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Tack för att jag får ta del av denna oerhört fina stämningsfulla OCH KÄNSLO-fulla dikt om Novembers goda!!
enormt vackra rader!!
2009-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg