Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bland levande och döda ska vinnaren utses

långsamt bortåt, tänj svaga hinnan
leta efter sambanden där dom
inte finns
låta andra springa runt i hjulen
levande ställs mot döda
i yster digerdödsdans

solen över oss bränner och bränner oss
smetar sitt sken över oss dränker oss
i all sin prakt
sneda blickar kastas från hörn till hörn
samlingsrummets skuggor tär invärtes
ingressen skrivs

de säger att "vi är här, vi levande och döda"
demonerna har ingen koll på läget
satanisk lättja
dunkelt tornar slutomröstningen upp sig
den som vinner är levande eller död
sanningen döljs




Fri vers (Fri form) av Hellberg
Läst 514 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-04 10:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hellberg