Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lockrop

inom mej själv har jag hittat
labyrinten med svaren
och svaren är låsta bakom tunga dörrar
förseglade med kättingar, lås och gift

att röra vid dörren
är att inte nå den andra sidan
genom nyckelhålet syns
helhetens diffusa fragment

försöker öppna dörrarna
det svider, bränner i huden
svetten blänker i min panna
allt är inom mej själv
och jag är utom mej

vrider labyrinten nittio grader
sen vidare, hittar inga ingångar
vet inte var jag befinner mej
hör dess lockrop, den kallar mej
allt jag hört, läst, sett
har förberett mej för det här

det bränner till, extatisk smärta
jag vrider mej runt runt runt
flyr undan mej själv i mina egna
skuggiga vrår
lockar fram mej själv därifrån
och börjar jakten på nytt

dörrarna står öppna
tomma
kalla

jag lockade labyrinten
att komma ut ur mej
att komma till mej




Fri vers av Hellberg
Läst 424 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-02 10:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hellberg