Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stockholm i regn

Ser neonljusen blänka
genom taxibilens fönster
regndroppar mot rutan
bildar syn i tankemönster

Vita Bergens baldakin
stänks av klart vatten
en utsikt över broarna
i milda sommarnatten

På Nybrovikens vatten
en svan ser yster dans
kring regntunga skyar
hans kärlek ges en chans

Kungsträdgårdens bänk
står tom en regnig kväll
en man dricker Rosita
där under himlens päll

Ett paraply i trängseln
en dag på Sergelstorg
regnbågen i färgprakt
ett Stockholm i sorg

På Söderstadions gräs
ses fotboll underbart
att regnet faller stilla
ger ingen mindre fart

På lekens Gröna Lund
finns alltid glädje stor
trots att regnet faller
där ändlös kärlek gror

På Stockholms gator
det springs långa lopp
regnet kan dock sällan
för detta sätta stopp

En huvudstad i regn
på storheter bjuder
när solen inte lyser
av liv den ändå sjuder




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 447 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-05 06:50



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Ja, nog sjuder denna vackra stad av liv även när det regnar - det fick jag erfara under mina 2 veckor där nu i oktober! På den tid jag var där fick jag uppleva tre solskensdagar - men vilka vackra bilder jag fick i duggregnet - och så frisk luften var!!:-)) Fin rimdikt, den är som en liten novell om stadslivet i regn. Bra!!
2009-11-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO