Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ILSKAN - mötet med ointelligensen

ilskan...du möter den med adrenalin
du behärskar den aldrig
den kan sluta med insmord formalin
ilskan är sällan lindrig

den för dig till platser otäcka
din tar över din intelligens
den får ditt ljus att släcka
ilskan den känns

argumentation och förbenad kritik
häller näring på hela konflikten
är du duktig på politik
så kan du kanske ändra på motvikten

för vi lär oss aldrig det uppenbara
att ilskan föder aldrig något gott
den kan aldrig problemen besvara
för ilskan den har aldrig förstått

så många krig som genomförts
så mycket meningslöst lidande
så många människor som förstörst
så många hjärtan som är svidande

för ilskan är bara en ventil
och om ingen försöker besvara
så förgörs den kommande projektil
som annars skulle vara

den styrka vi äger är kunskapen
att olöslighet ska lämnas bort
med hjälp av den vetskapen
så blir konflikten bara kort

ilskan kan du sällan kontrollera
den får din ångest att vakna
sen kommer allt att explodera
och det är du som kommer sakna

"use your blody mind
i shut the hell up"

if you win, what do you gonna find
only tears, and an empty cup"








Bunden vers (Sonett) av Max Poisé
Läst 328 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-11-06 08:56



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Bra rutet !
2009-11-06

  lycksele
Du har rätt. Att känna är inte fel.
Men att UTTRYCKA sin ilska kan vara fel.
Om det görs okontrollerat på ett dumt sätt.
2009-11-06

  lycksele
Ja, bra om hur ont kan skapa ont.
Kommer osökt att tänka på ordet:

"Ett lugnt svar stillar vrede"

När man sätter hårt mot hårt utan att behärska sig, så blir slutresultatet ofta sår. Sår som ibland sitter som djupa ärr och förstör relationer mellan parterna för lång tid.
2009-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé