Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Kaisa. Ett stycke dedikerat till Aino från Finlands Kalevala, men mest till henne.


Sång till Aino

Jag såg dig sitta ute i vattnet
Uppå den breda sten.
Med naken kropp lika vit som is
Och hår som i solen sken.
Med händerna slutna som kärl eller krus
Tvättade du dina ben.

Och tårarna som du i havet fällde
Var fler än sandkornen på din strand.
Stenen skälvde som asplöv i lund
När den hastigt sjönk och försvann.
Med gråtande ögon i vågornas famn
Sjöng du om det liv du aldrig fann.

Maktlös sitter jag, oförstående och stum
Medan smärtan och drömmen bär dina bud.
I havet vilar din sorg och rädsla tryggt
Och silverglänsande fjäll täcker din hud.
Men ändå försöker jag trösta och smida krokar
I hopp om att få se dig igen i kärlekens skrud.




Bunden vers av Jygri
Läst 301 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-05 20:20



Bookmark and Share


    Jnåt
ser även Gallen-Kallelas målning när jag läser detta. vackert.
2009-11-06

    Erebus
Vackert. Det sorgsna i dikter berör.
2009-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Jygri