Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lite tankar över söndagsstämning i ett litet stad som säkert är Sveriges kyrkotätaste stad - gissa vilket! ;-)


På söndagar få man stå upp i bussen




idag är det söndag
träning
möte
fika
och tvättstuga - finns på min dagordning

inga vilospår är med räknade
fullständig seriöst
hela planeringen
från morgonen till sena kvällen

men just de
bussen
den går på söndagstabell
och så få man stå upp hela vägen

för bussen är alltid fullproppat med
människor med gudstro
på väg till kyrkan eller från mässan

gamlingar, familjer, ungdomar och små barn
finklädda och läpparna som är bräddad av det saliga leendet
ända upp till öronen

Vad gör dom där?

och bussen – den är försenad – igen.




Fri vers av BlåhäXa
Läst 362 gånger
Publicerad 2009-11-08 21:53



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
det borde gå spårväg till kyrkan
kraften kommer ju ändå uppifrån
2009-11-20

  bluesatin
Hi, Hi. Den var kul tycker jag. Det är rätt roligt att skriva olika sorters texter. Det gör väl en bra poet, antar jag. BRA!
2009-11-10
  > Nästa text
< Föregående

BlåhäXa
BlåhäXa