Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en POETS förbannelse

orden slår tillbaka
de misshandlar ditt sinne
för vad du än plitar
så är oordningen ett förbannat faktum

de ligger så bekvämt vackert
i huvudet
alla dessa överbefriade ord
men de stannar inne i sitt eget
själsfängelse, och ut anländer
en oordning, ett förbannat faktum

kriget har bara börjat
slaget om riktigheten är i sitt sköte
den veckade pannan
de stirrande ögonen
de urslitna hårstråarna
pennan är din underättelsetjänst, din fiende

din vän

och de ord som kaskaderas ut är
i oordning, ett förbannat faktum

du vet så väl
du vet så förbannat väl
att du just ingått i ett krig
där du alltid förlorar
för orden är starkare
och de lever sitt liv

du kladdar ned något utan tanke, och ut förpassas
en oordning, ett förbannat faktum




Fri vers (Prosapoesi) av Max Poisé
Läst 221 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-09 09:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken bra text det här var! den gilla jag skarpt! :D
2009-11-09

    ej medlem längre
*asg* bra gillar...
2009-11-09

  etthjärtaäralltidrött
sant
2009-11-09

  etthjärtaäralltidrött
sant
2009-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé