Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såsom temporär ordförande i EU har Fredrik Reinfeldt nu börjat jobba stenhårt för miljöfrågorna, frågan är HUR trovärdigt det är.....


Reinfeldt - Miljöopportunist !

Med risk för att framstå som "Reinfeldthatare" ( kanske, lite) så sticker jag, i vanlig "oordning" , ut hakan och påstår att det, egentligen, handlar om valtaktik inför 2010 års val !
Det går ju "lite på kryckor" hemma, regeringen får en del stryk i bl a skolfrågorna och arbetslöshetsfrågorna och då är det ju bra att plocka pluspoäng på miljön ! Dessutom var det ju bara ett par veckor sedan som regeringen Reinfeldt "grovflörtade" med Miljöpartiet i ett försök att slå in en kil i det rödgröna blocket !
Reinfeldt och hans strateger vet mycket hur "slipstenarna ska dras" och jag betvivlar äktheten i hans miljöengagemang ! OM han ställdes inför ett "kategoriskt val" mellan ekonomisk lönsamhet och miljö så valde han , 999 gånger av 1.000, det ekonomiskt lönsamma . Ett "typexempel" är den beslutade gasledningen över Östersjön, vilket ju, i högsta grad, är ett Farligt Miljöäventyr ! Redan där faller trovärdigheten hos Reinfeldt ihop som ett korthus (Mycket Ynkligt av Mona Sahlin och co också, SAP har ju stött detta beslut !) ! Jag tycker att det är SKAMLIGT gjort av de Riksdagspolitiker som godkänt detta HAZARDSPEL med Östersjön, som ju, redan, är allvarligt förorenad ! Heder åt MILJÖPARTIET (och ,eventuellt ,andra svenska politiker ) som protesterat mot detta !
I den GIGANTISKA skuggan från beslutet om Östersjön framstår Fredrik Reinfeldt som den Tvättäkta SUPEROPPORTUNIST som han, innerst inne, är !

--




Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-10 09:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska