Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spargisen

Han står på ett bord
i hörnet av mitt rum
han säger sällan något
men han är inte dum

Han är trind om magen
och platt är hans nos
om man ej är försiktig
så rymmer han sin kos

Han är gjord i Kina
av äkta Mingporslin
och leendet är gulligt
fast han är ett svin

Han är glad för jämnan
som smågrisar ska vara
och magen den är rymlig
där kan jag mynten spara

Han står där och myser
vid bordslampans sken
han håller i pengarna
som svärdet i en sten

Han ger ej någon ränta
som kontot på en bank
för grisen är sparsam
så jag blir aldrig pank

Dock är han generös
när jag vill konsumera
då släpper han slantar
en och många flera

På bordet i mitt rum
där står min kära gris
han är en trogen vän
på många sätt och vis




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 215 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-10 11:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO