Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skratta bort den


Parentesen historien

i dina ögon
tänkte jag utan att egentligen tänka
ligger svaret
min förbluffade slutsats
andas historien
och spegeln av polerad regnbågshinna
svastikor och skampålar

det är inte poesi
det är otakt och klanglöshet

jag hatar att ni älskar mig,
kära ordbok och Grepp om språket
vet ni om att jag spolar tid över
hennes sikt
och rum under hennes kjol

det vandrar skuggor
i dig och mig
sådana vi aldrig vill tala
med eller om

krogrundan får vara slut
för detta år
låt champagnen bubbla
för barnarbetarna
som sätter märkena på dina kläder




Fri vers av Mästaren och Margarinet
Läst 322 gånger
Publicerad 2009-11-10 17:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mästaren och Margarinet
Mästaren och Margarinet