Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(S)Katterna i mitt liv


Zoloft, ja han heter faktiskt så!
Sätter mitt humör från Av till På.
Inga biverkningar och direkt effekt!
Hans namne pillret har ju denna defekt…

Enbart med en insiktsfull blick han sin kärlek till mig sälja.
Bronsfärgade i solens strålar, Ögon som styrka förtälja.
Djupa av mytisk visdom; dränker min smärta.
I dessa Mimers brunnar jag offrar mitt hjärta!

Zingo, familjens graciösa Tigrinna är.
Tillgivet & Kärleksfullt hon ansvaret bär.
Hennes rödlätta yttre; hennes varma hjärta speglar.
Hon är omättlig på allt, vilket hennes aptit visar…

Nike, minstingen, INTE döpte efter känd sko.
Men Lek, Sport och Bus helt klart inom henne bo.
Hon uppbär med viss tvekan Segergudinnans namn.
Hem trots viss klumpighet hon förför oss med sin charm1

Så alla goda ting är nog faktiskt tre.
Mina härliga katter mig ljus i livet ge.
De vill mig väl och aldrig någonsin ve.




Bunden vers (Annat versmått) av Taggsvamp
Läst 252 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-10 21:17



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Våra älskade husdjur, härligt rimmat!!
2009-11-11

  The Stargazer
Urgullig dikt, och mestadels riktigt bra rimmad. Alla som har husdjur kan nog känna igen sig i det du skriver. När allt känns trist och grått så är de ljusen i ens liv, som små lyckopiller. Snygg ordlek i titeln föresten.
2009-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Taggsvamp
Taggsvamp