Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älska MITT namn

du är förvaltare av min kropp
du äger mitt sinne
jag är förlorad med hopp
raderat är mitt minne

du får mig när du vill
du kan ta mig
gör mig imbecill
för det finns inga nej

jag har redan sålt min själ
du äger mitt allt
jag är styrd i din sfär
devalverad tusenfallt

min dag är min natt
jag är inte längre jag
du är helt besatt
njuter av att jag är svag

min morgondag är okänd
och jag har en tvingad famn
du har ett hjärta bränd
och jag bär ditt namn




Bunden vers (Sonett) av Max Poisé
Läst 315 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-11 07:52



Bookmark and Share


  lycksele
För mig, så tänker jag här på att vara ofri i ett parförhållande.
Man hör ofta uttrycket 'min kille', 'min tjej', 'mitt barn'.
Men när man försöker äga en annan människa, till och med ett barn, blir det fel.
Kärlek, för mig, måste vara frihet, hänsyn och respekt.
Att hänga upp sitt liv på någon annan är inte bra. Tryggheten måste komma inifrån dej själv.
Att försöka förändra eller binda fast någon är fel. Även om någon vill bli bunden.
2009-11-11

    ej medlem längre
Låter väldigt uppgivet på nåt sätt, har inget eget jag längre liksom..
Bra diktat!
2009-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé