Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här översättningen gjorde jag en gång för ett framförande av Gustav Mahlers fjärde symfoni i TV.Det är den text som sjungs i fjärde satsen och den är hämtad ur folkvisesamlingen Des Knaben Wunderhorn.


Livet i himlen

Vi njuter den himmelska friden
när jordens strid är förliden
ej störda av oro
som förut vi voro
i himlen är renaste ro

Så ängelskt är vårat liv
med många festliga tidsfördriv
med dans och med sång
och med lustiga språng
Sankt Peter i himlen ser på

Johannes leder sitt lamm
till slaktarn Herodes fram
ett oskyldigt tåligt
ett tåligt oskyldigt
och rart litet lamm ska nu dö

Sankt Lukas med oxen vill steka´n
utan minsta ånger och tvekan
vårt vinglas fylls villigt
ty vinet är billigt
och änglarna bakar vårt bröd

Grönsaker, örter i mängder
beklär våra himmelska ängder
av sparris, spenat
nu dignar vårt fat
här finns övernog att få

Äpplena, päronen lyser
och trädgårdsmästaren myser

harar och bockar
på gatorna lockar
ta vad du vill ha

Skulle det en dag bli fest
kommer fisk som smakar bäst

simmande så glad och fet
till Sankt Peter med sitt nät
fiskafänget går så bra

Sankt Marta lagar vår mat

Vår musik vill vi inte byta
mot någon på jordens yta
Sankt Ursula själv står och ler
när tusende jungfrur hon ser
som tråder en dans i sin glans

Vår musik vill vi inte byta
mot någon på jordens yta
när som hovmusikanter ställt upp
Cecilia och hennes grupp

Åt ängelska röster fröjdas vårt sinne
ty glädjens tid är nu inne




Övriga genrer (Översättning) av stenhur VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-12 10:46



Bookmark and Share


    papillon
"Det blir också intressant
med Elias bli bekant"
2009-11-20

    näver de anima
Först tänkte jag sk. uppståndelsesymfonin - men det kan det väl inte va? Har lite dålig ordning på siffrorna...
2009-11-16

  Anna*
Fin översättning. Det har du gjort bra!
2009-11-14

  walborg
Stort innerligt tack för denna fina text till Mahlers fantastiska musik!!!!
2009-11-12
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP