Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Osorterade aforismer på temat musik och ljud


Algotezzas Musik-aforismer

Trombonspelare har det inte lätt: dragen ständigt vid näsan.

Trombonister har i regel väl fungerande blåsfunktion.

Den sure trombonisten spelade helst trumpet.

Trombonister - dragfett.

Om du känner dig överflyglad, ta det piano och skjut inte på pianisten utan på pianostämmaren.

El-orgel: för-synth?

Trots oftast väl fungerande trumhinnor har inte alla rytmen i blodet, bara hjärtats dunka-dunka.

Dirigenten hade ett horn i sidan till blåsarsektionen.

Operasångare svalde plomb – fick guld i strupen.

Örongodis – knäck i lurarna.

Den politiske trubadurens problem: alla sånger är inte rätt visa.

Trumpetare tog sig en blecka.

Scengångare – hästartist.

Även en tondöv sångare kan få en hit.

Musik är delikat kamouflerad tystnad.

Fritt blås kan smälla lika högt som fullt verk!

Schlager – en hit som slår.

Bach var en vänlig själ som inte gjorde en fuga förnär.

Rocken rullar varav bluesen är blå.

Musikerns komp-lott här i livet är att spela på ackord för andra.

Du väntade dig moll men upplevde dur – du är tondöv!

Vad är Idas Sommarvisa mot Igors Vinterpsalm?

Improvisation kräver noggrann planering för att se ut som sådan.

Munviga spelar gärna mungiga.

Musiker krävde svart på vitt, var missnöjd med bruna cembalo-tangenter.

Apocalypso – undergångsmusik från Västindien.

Orangutango – apdans.

Jean Cyberius : finsk datoriserad tonsättare.

På Musikradion: Igor Stravinskij – idag Ravel.

I stora drag känner de flesta till bastrombonens historia.

Svensktoppslåtar är en schlager i ansiktet på den goda musiksmaken.

Rysk femininiserad kompositör - Tjejkovskij.


/ Algotezza









Fri vers av Algotezza VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-12 12:16



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Ja frågar en tidning efter en så ta den om Bach men alla var bra

=)

det enda snarlika jag har är en omskrivning av kvartetten som sprängdes
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=810546

Be well,
LPatrikWJ

2009-11-17

  vera gade VIP
bodde granne med en "basunist" i många år- våra badrum gränsade till varandra - så jag vet allt om trombonistens blåsfunktion!
2009-11-15

  stenhur VIP
Ännu en samling utsökta ordpraliner! Tyckte alldeles särskilt om den om Bach!
2009-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP