Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Brittiska BBC har frågat 30.000 ,slumpvis utvalda, personer i 27 länder vad de tycker om Kapitalismen .


KAPITALISMEN - IMPOPULÄR !

Hela NITTIO (!!!) procent av de intervjuade ,27.000 personer (!!!), anser att
Marknadskapitalismen INTE fungerar bra ! T o m i "Ärkekapitalistiska" USA anser 75 (!!!) procent att detta ekonomiska system INTE går bra !
50 procent (15.000) personer anser att man ska ta till mer Regleringar och Reformer och lika många vill att De Enskilda Ländernas Regeringar ska Reglera Affärsvärlden Hårdare ! Hela 75 (ungefär 20.000 personer) procent kräver (!!) att de Nationella Regeringarna ,aktivt, ska försöka jobba för en utjämning mellan rika och fattiga, t ex via progressiva skatter !
Visserligen är 30.000 människor bara ca ½ Promille av världens totala befolkning (vilket, naturligtvis, Kapitalismens Försvarare, kommer att utnyttja !),men BBC är ett MYCKET VÄLRENOMMERAT MEDIAFÖRETAG med STOR
TROVÄRDIGHET , så det handlar, givetvis, om ett "kassaskåpsäkert Tvärsnitt" av Världens Befolkning !
Dessa Fakta utgör , i alla fall för Undertecknad, Mycket "Uppmuntrande" siffror och ger mig Mer Kraft och Övertygelse i Min Kamp mot den Kommersiella Pesten och alla dess Avarter !


---




Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-13 09:34



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
har också hört dessa mycket uppmuntrande siffror - det bådar gott för framtiden - om inte jorden går under dessförinnan (säger Undergångsprofeten!)
2009-11-13

  lycksele
Upp till kamp emot kvalen.
Strunta ej i valen.
2009-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska