Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liv i körsbärsträdet

Mitt kära körsbärsträd
nu högt i blomning står
och över kronans verk
sig solens strålar slår

I våras fick det nya blad
och blomsterprakt så vit
en skara stor med bin
sög nektar med stor flit

På grenar i dess topp
en skatfamilj byggt bo
rund boll av kvistars ris
en byggkonst må ni tro

Nu är det liv i trädet
av ungars sköna dans
en fågellek att skåda
helt utan vett och sans

När bären har mognat
då blir där glädje stor
kalas det blir i trädet
för syster och för bror

Tänk att mitt kära träd
sådan kärlek skänker
bland grenars gröna blad
solskensglädjen blänker

Snart är det åter höst
och bladen faller sakta
vår skatfamilj bor kvar
så de får trädet vakta

När vinterflingor faller
och nordanvinden låter
då kan jag genast tänka
snart kommer våren åter




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 403 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-13 09:42



Bookmark and Share


  Maria T
En dikt där solskensglädjen
blänker i körsbärsträdet
2009-11-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO