Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriven för några år sen ...




Då går hon sönder

Ni kan ...

ofreda och slita tag i henne utan att hon reagerar

tvinga och hota henne utan att hon böjer sig

slå och sparka henne utan att hon bryter ihop

skrika och våldta henne utan att hon gör något

göra henne osynlig och löjlig utan att hon upphör att finnas

förklara hur mycket ni hatar henne utan att hon faller isär

önskar livet ut henne utan att hon dör

låsa in eller kasta ut henne utan att hon tappar fattningen

tvinga henne att äta tills hon kräks utan att hon ger upp

undanhålla henne näring utan att hon tynar bort

ge stryk för vilken skitgrej som helst utan att hon gråter

Men ...

Om ni tar er tid att lyssna rasar muren samman

Om ni ser in i hennes ögon faller allt isär

Om ni smeker hennes kind, gråter hon som ett barn

Om ni verkligen vill veta hur hon mår, då går hon sönder

 




Fri vers (Fri form) av Anna*
Läst 342 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2009-11-16 09:13



Bookmark and Share


  emms
Dina ord berör..
2010-02-23

  MikotoMinagi
En av de bästa texterna jag någonsin läst...
2010-01-10

    FinnRaggarn
Mycket starkt

Man ryser när Man

läser dina Texter
2010-01-01

  Glensan
Bland det starkaste jag läst..
2009-12-22

  Madusk
Det har faktiskt aldrig slagit mig att det är på det här viset, även om jag känner igen mig väldigt mycket.. Bra skrivit! Det väckte många tankar.
2009-12-16

  Lady Alassa
när ondskan är på semester inser man vad det rör sig om. Och allt rasar och och faller i bitar. Förklarings tankekonstruktioner mister sin grund.
2009-11-28

  Yrre VIP
Så sanna ord!
Det är lättare att vara hård utåt.
Bra text.
2009-11-20

  SusieQ
Känns rakt igenom.
2009-11-17

  Karl-Bo Lundstedt VIP
applåder o bokmärke.....
så otroligt stark text.......


jag har sett in i hennes ögon
sett murar rasa
tagit mig tid
smekt hennes kind
när hon gråtit som ett barn
ja, hon gick sönder........

men nu bygger hon ett liv utan
slag, utan ondska....

muren ÄR riven nu växer Hon som den
Hon innerst inne ÄR i Frihet för kärleks skull........


kb
2009-11-17

  Fredrik Stillesjö
Starkt dikt som spräcker ytor. Hälsar vännen Fredrik
2009-11-16

  Danne
Jag skulle kunna gråta miljoner tårar
vid din axel om du fått sluppit detta h-vete.


Själv, har jag en liknande bakgrund.
2009-11-16

  Mats Henricson
Du har samlat så oerhört mycket ONDSKA i en enda dikt så att jag tappar nästan fattningen ! Min HARM blir så STARK så att jag blir , nästintill, MILITANT ! Och det är, egentligen, fjärran från mitt riktiga jag.. Mycket Formidabelt Formulerar och renderar ett Välförtjänt Bokmärke !!!
2009-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Anna*
Anna*