Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu för tiden görs det massvis av den varan, man intervjuar ett s k "tvärsnitt" av befolkningen (tvärsnitt= ung. en jämförbar fördelning av intervjupersonerna med den befolkningsfördelning som gäller landet totalt).


Gud bevare oss för alla dessa opinionsundersökningar !

Undertecknad anser att det finns en Mycket Stor Osäkerhetsfaktor i de allra flesta av dessa opinionsundersökningar , som de ansvariga "Statistiknissarna", tydligen, Helt Ignorerat ! Det är, nämligen, så att vi människor, var vi än bor,hur vi än växt upp, vilken utbildning vi än har, vilka erfarenheter vi än har etc etc , är INDIVIDER med Väldigt Skiftande Politiska Åsikter ! Det finns Arbetare som gillar Reinfeldt, det finns Professorer som gillar Ohly, bara för att nämna ett par riktiga "motpoler" ! Jag anser att man ska se dessa "opinionsundersökningar för vad de är värda, ska vi säga 50 öre ! Den försvinner ju snart, den lilla pengen , så varför inte skippa de flesta av dessa , i många fall, MISSVISANDE "Desinformationsundersökningar" (förf:s benämning på "Opinionsundersökningar") !!!!!!!!

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 268 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-17 09:29



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag vägrar att delta i muppinionsundersökningar.
2009-11-17

  lycksele
Tyvärr tror jag inte det är mycket Gud kan göra. Han har en något begränsad aktionsradie.
2009-11-17

  ULJO
Det är på valdagen man räknar röster och det är det som gäller, så jag håller med dig, opinionsundersökningar är bara missvisande och onödiga.
2009-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska