Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det hårdaste hjärta

Om livet inte räcker
För att famna mig i sin famn
Hur, skall då livet
Kunna andas liv in i mig?


Om kärleken dör
Och livet likaså
Vad finns då kvar
Att kämpa för?



Om det är sant att kärlek
Övervinner det hårdaste
Hjärta
Varför är då kärlekens väg
Intill döden
Alltid den svåraste väg?



Om du inte kan ge av din
tro,
Och empati
Vad har jag då kvar att ge...?
För jag behöver näring jag ochså...!




Fri vers av Danne
Läst 370 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-11-20 12:47



Bookmark and Share


  Lady Alassa
Den här finstämda dikten träffar mig rätt i oxens öga.

Vad är bortom döden?
Hur skall det kunna finnas något större än kärleken om än så ytterst sårbar?
2009-11-21

  sulimaa
Kärlekens väg ...jaa den är inte alltid enkel men ändå så viktig ...på den vägen lär vi oss vad ödmjukhet är ...du skriver vackert och tänkvärt!
2009-11-21

  Junitvillingen
Jätteberörande, fin text som redan borde haft några kommentarer!! Näring behöver vi alla - utan den kvävs vi sakta & långsamt...empati är bland det viktigaste...men inte alla äger förmåga att känna och visa sådan...tyvärr.
2009-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Danne
Danne

Mina favoriter
du vill